Lågsäsong

Tsarevo, Bulgarien:

Hösten jagar mig söderut. Svarta Havet är kvicksilvrigt under en svintofärgad himmel på min vänstra sida.Den bleka solen som tittar fram emellanåt orkar inte längre driva kylan ur vinden. Det rasslar och rasar från trädens färgpaletter av löv. Det är en förvarning om vinterns kalla vindar, som sveper in över vattnet, ner från Sibirien på andra sidan havet.

Nu är säsongen slut och turisterna har åkt hem. Svarta havskusten har blivit Bulgarien igen. Majsskörden är bärgad och gula små berg av majs ligger och torkar på gårdar, tak och trottoarer, eller är på väg någonstans på flaken till hästkärrorna jag passerar.

Jag lägger kilometer, mil och höjdmeter till statistiken och minskar avståndet till Istanbul i en rasande fart. Så känns det. Jag kör långa dagar och lägger Ruse, Razgrad, Varna och Burgas bakom mig. Jag cyklar i oktoberregn, höstvind och brittsommarsol och klättrar upp och ner i de envisa Bulgariska bergen. I en vägkorsning i söder dyker den första skylten upp, som talar om hur långt jag har kvar. Det står Istanbul 334. Det är ganska nära.

I Tsarevo finns två hotell. Det ena har stängt, men det nybyggda, och med min måttstock onödigt lyxiga, hotell Zebra har fortfarande öppet. Jag är den enda gästen och får en nästan pinsam uppmärksamhet och service. Jag förväntar mig ett hål i budgeten, men får ett stort dubbelrum med frukost för samma pris som det kostade att slå upp tältet på en camping i Finland. Jag stannar en extra natt.

Lågsäsong är bra, Bulgarien är bra, livet är bra.
Jag är ute och cyklar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: